De VVZ-Band ontstond uit de muziekschool van de Koninklijke Fanfare De Vrije Vlaamse Zonen uit Nieuwenrode. Oorspronkelijk was de band samengesteld uit leerlingen en lesgevers, maar na de eerste successen werd besloten de hele fanfare om te vormen tot een concertband. Momenteel telt de VVZ-Band Nieuwenrode een 45-tal muzikanten, aangevuld met zangeressen Wendy Gillisjans & Stephanie Van Dyck en zanger Jean-Pierre Boudeweel. De algemene leiding is in handen van voorzitter Rudy Van Lint, de muzikale van dirigent Jonathan Verschueren.

De VVZ-Band brengt muziek voor jong en oud. Muzikale songs in verschillende genres kan u verwachten op onze optredens. De band krijgt elk jaar de kans om op verschillende plaatsen in Vlaanderen op te treden (Sint-Amands, Meise, Sint-Idesbald, Kapelle-op-den-Bos, enz.). Het doel van de VVZ-Band is mensen een fijne avond bezorgen door het brengen van leuke, vaak gekende muzikale hits.

De VVZ-Band repeteert bijna heel het jaar door op vrijdagavond van 19u45 tot 22u. Iedereen die graag muziek speelt is welkom op de wekelijkse repetities op volgende locatie: Zaal KF De Eendracht (adres: Jan Hammeneckerstraat 33, 1861 Westrode Wolvertem). De VVZ-Band heeft daarnaast ook een eigen muziekschool. Iedereen kan daar lessen notenleer volgen en/of een instrument leren bespelen. In de rubriek “Muziekschool” kan u hierover meer informatie terugvinden.

Indien u interesse hebt om te komen repeteren, lessen te volgen, VVZ-Band te boeken, enz.… gelieve contact op te nemen met iemand van het bestuur. Hopelijk tot één van onze komende repetities of optredens.