Stephanie Van Dyck

Stephanie Van Dyck (08/04/1989) is sinds september 2006 één van de vaste zangeressen van de VVZ-Band. Ze startte met muziek in het vierde leerjaar (1998) aan het conservatorium te Mechelen. Daar volgde ze lessen notenleer en piano. Uiteindelijk beëindigde ze deze lessen na twee jaar (2000), omdat ze meer tijd wou vrij maken voor haar andere passie, namelijk dans.

De eerste danspasjes werden gezet bij dansstudio Marlynes waar ze kleuterballet volgde (1994). Daarna woonde ze twee jaar in Canada (1996-1998) waar ze bijna elke dag danste in dansschool “Shelly Shearer”. Ze volgde enkele uren klassiek ballet, jazzdans en tapdans. Daarnaast danste ze ook de in de jazzkeurgroep, waarmee ze enkele gouden medailles won tijdens verschillende intercontinentale wedstrijden te Canada. Vanaf het vierde leerjaar (1998) ging ze naar het stedelijk conservatorium te Mechelen waar ze klassiek ballet en hedendaagse dans volgde. Uiteindelijk studeerde ze af aan het conservatorium van Mechelen op haar achttiende (2007) als laureaat voor klassiek ballet en hedendaagse dans. In 2011 besliste ze om terug wekelijks lessen klassiek ballet en tapdans te volgen aan dansstudio Marlynes en bij dansstudio Keerbergen/Tremelo.

Toch bleef ze al die jaren zingen en uiteindelijk kreeg ze op haar zeventiende de kans om te zingen bij de VVZ-Band van Nieuwenrode (2006). Vanaf haar zeventiende besloot ze daarom om haar diploma notenleer toch nog te behalen en dat gecombineerd met lessen klassieke zang gedoceerd door Eva Goudie-Falckenbach. Op haar achttiende (2007) studeerde ze af met grootste onderscheiding aan de Academie van Londerzeel voor notenleer en klassieke zang (lagere graad).

In september 2007 wachtte haar een nieuwe uitdaging, namelijk tenorsaxofoon leren spelen. Ze volgde sindsdien enkele jaren les bij Eva De Pelsmaeker en sinds oktober 2010 speelt ze ook mee met de VVZ-Band.

Wendy Gillisjans

 

Wendy Gillisjans (13/02/1985) is sinds 2008 één van de vaste zangeressen van de VVZ-Band. Ze startte haar muziekcarrière op een barbecuefeest thuis (2001). Een paar jaar later vond ze een zangschool die op haar maat leek geschreven. “Old Skool” in Brussel verwachtte geen notenleer maar meer inzet.

Na enkele jaren op de zangschool stelde coach Laurence ‘Larry’ Putman haar voor om deel te nemen aan audities. Haar eerste auditie was alvast geslaagd. Ze kreeg namelijk de kans om deel te nemen aan de liveshows van X-factor 2008. Wendy schreef zich in als solo-artieste, maar werd uiteindelijk door zangeres Do ‘gered’. De samengestelde damesgroep Lady-Like werd uiteindelijk zevende in de liveshows van het VTM-programma X-factor.
 

 

Jean-Pierre Boudeweel

Jean-Pierre Boudeweel (06/10/1957) is sinds 2009 de vaste mannelijke zanger van de VVZ-Band. Hij is geboren te Poperinge en woont ondertussen al een hele tijd in Ieper samen met zijn vrouw en drie zonen.

Jean-Pierre is al sinds zijn kindertijd geboeid door muziek en zang. Hij begon alvast met kleine optredens (bijvoorbeeld in enkele huwelijksmissen) en volgde daarnaast de eerste zanglessen. Na de geboorte van de oudste zoon startte hij met de volwassencursus notenleer en klassieke zang (t.e.m.hogere graad) aan de muziekacademie van Poperinge.

In 2002 werd hij lid van het profaankoor Hopchora te Poperinge (www.hopchora.be ) waarvan hij nu nog steeds lid is. Met het koor zingt hij populaire songs en wereldmuziek in vier stemmen.

In 2006 was hij op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging en startte Jean-Pierre aan de “oldskool pop en zangstudio” te Brussel, met een trainingsprogramma voor jazz, pop en lichte muziek, alsook een beginnersopleiding voor piano. Tussenin heeft hij ook nog twee masterclasses van de complete vocal technique van Cathrine Sadolin gevolgd te Gent (www.completevocalinstitute.com). Tijdens het trainingsprogramma in Brussel leerde hij Wendy Gillisjans kennen. Uiteindelijk belandde hij in juni 2009 bij de VVZ-Band waar hij zich kan uitleven in een breed gamma van muziekgenres.